Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
JABŁKA SMAŻONE W CIEŚCIE : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
JABŁKA SMAŻONE W CIEŚCIE
Składniki

1 kg jabłek jonatanów
10 dag mąki
2 jaja
20 dag masła
1 szklanka mleka
15 dag cukru pudru
odrobina tłuczonego cynamonu
smalec do smażenia
szczypta soli

Czas przygotowania: 15-25 min
Ilość dań: 3-4

Sposób przygotowania

Przepisy kulinarneWielkie, dojrzałe jabłka obrać, usunąć nasiona, pokrajać w plastry grubości pól palca, oprószyć cukrem pudrem. W mleku wymieszać żółtka oraz ubitą z białek sztywną pianę, mąkę i sól. Plastry jabłek umoczyć w cieście i na gorącym smalcu usmażyć z obu stron na rumiano. Po wyjęciu z patelni oprószyć cukrem pudrem zmieszanym z cynamonem. Podawać na gorąco.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 16 lutego 2019
Imieniny Danuty, Daniela, Juliany
46 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (36 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Pączki serowe Anielskie Tort serowy bez pieczenia MAK WIGILJNY MAZUREK KAJMAKOWY Tort czekoladowy z jeżynami

Tagi:
- Licznik - 003523

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!