Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Ciasto pierogowe - Proste Sprawdzone: Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
Ciasto pierogowe - Proste Sprawdzone
Składniki

40 dkg Mąki
Gorąca woda

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicy a następnie dodawać gorącą wodę mieszając nożem.
Ciasto wygnieść tak aby na przekroju były widoczne pęcherzyki powietrza.
Przykryte odłożyć na 20 min.

Tak zrobione ciasto daje się łatwo lepić a po ugotowaniu jest miękkie.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 16 sierpnia 2018
Imieniny Joachima, Nory, Stefana
227 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (59 głosów oddany-e)

Porada

"Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Banan w cieście Tort pomarańczowy FAWORKI CHRUSTY Aromatyczne chrusty faworki Ambasador

Tagi:
- Licznik - 003801

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!