Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Ciasto pierogowe - Proste Sprawdzone: Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
Ciasto pierogowe - Proste Sprawdzone
Składniki

40 dkg Mąki
Gorąca woda

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicy a następnie dodawać gorącą wodę mieszając nożem.
Ciasto wygnieść tak aby na przekroju były widoczne pęcherzyki powietrza.
Przykryte odłożyć na 20 min.

Tak zrobione ciasto daje się łatwo lepić a po ugotowaniu jest miękkie.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 07 kwietnia 2020
Imieniny Donata, Herminy, Rufina
97 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.26/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (74 głosów oddany-e)

Porada

"Aby zapobiec przypalaniu się ryby podczas smażenia na dno patelni kładziemy cienki plasterek surowego ziemniaka."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

CHRUSTY LANE FAWORKI Bakalie z owocami Lekka tarta z jabłkami Banan w cieście FAWORKI CHRUSTY

Tagi:
- Licznik - 005290

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!