Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Ciasto pierogowe - Proste Sprawdzone: Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
Ciasto pierogowe - Proste Sprawdzone
Składniki

40 dkg Mąki
Gorąca woda

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicy a następnie dodawać gorącą wodę mieszając nożem.
Ciasto wygnieść tak aby na przekroju były widoczne pęcherzyki powietrza.
Przykryte odłożyć na 20 min.

Tak zrobione ciasto daje się łatwo lepić a po ugotowaniu jest miękkie.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 19 października 2018
Imieniny Michaliny, Michała, Piotra
291 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (59 głosów oddany-e)

Porada

"Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godz. przed smażeniem pokrajaną w krążki cebulą, lub skrapiając obficie cytryną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Gruszki w cieście Tort makowo jabłkowy Sernik pomarańczowo-waniliowy CHRUŚCIKI PO STAROPOLSKU FAWORKI Tort serowy bez pieczenia

Tagi:
- Licznik - 004032

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!