Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
CHRUSTY FAWORKI NA OLIWIE : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
CHRUSTY FAWORKI NA OLIWIE
Składniki

Szklanka mąki
2 łyżki oliwy (oleju)
2 jaja
łyżka cukru
tłuszcz do smażenia (olej, smalec)
cukier puder
cukier wanilinowy

Sposób przygotowania

Przepis kulinarny na chrustyMąkę przesiać na stolnicę, dodać oliwę (olej), jaja i cukier zagnieść, dobrze wyrobić. Ciasto powinno być takie jak na makaron.
Ciasto wyrobić, zbić wałkiem, rozwałkować cienko, pokroić na paski o wymiarach 8x4 cm. Każdy pasek przeciąć pośrodku, jeden koniec paska przełożyć przez przecięcie. Wrzucić chruściki do gorącego tłuszczu, smażyć na złocisty kolor. Wyjmować widelcem lub specjalną łopatką, odsączyć z tłuszczu, posypywać cukrem pudrem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
CHRUSTY FAWORKI NA OLIWIE
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 21 stycznia 2018
Imieniny Agnieszki, Jarosława, Nory
20 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.34/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (50 głosów oddany-e)

Porada

"O świeżości ryby świadczą także łuski przylegające ściśle do skóry i mięso sprężyste, uginające się pod naciskiem, ale natychmiast wracające do popprzedniej formy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Tort orzechowy Kokosowy Raj Sernik oszczędny ŚLIWKI W CIEŚCIE STRUCLA Z MAKIEM

Tagi:
- Licznik - 003879

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!