Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
CHRUŚCIKI PO STAROPOLSKU FAWORKI: Dodał: Amiro | Dnia: 20-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
CHRUŚCIKI PO STAROPOLSKU FAWORKI
Składniki

20 dag mąki
5 dag masła
5 dag cukru waniliowego
szczypta soli
4 jaja
3/4 szklanki śmietany
smalec lub olej do smażenia
cukier puder

Sposób przygotowania

Przepisy na faworki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneJaja ubić z cukrem, dodać masło (zmiękczyć je podgrzewając jeśli jest twarde), przesianą mąkę, śmietanę, cukier wanilinowy. Ciasto wyrobić, zbić wałkiem, rozwałkować cienko, pokroić na paski o wymiarach 8x4 cm. Każdy pasek przeciąć pośrodku, jeden koniec paska przełożyć przez przecięcie. Wrzucić chruściki do gorącego tłuszczu, smażyć na złocisty kolor. Wyjmować widelcem lub specjalną łopatką, osaczyć z tłuszczu, posypywać cukrem pudrem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 21 czerwca 2018
Imieniny Alicji, Alojzego, Rudolfa
171 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (62 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby o trudno usuwalnej łusce, jak np. okoń najlepiej skrobać widelcem. Jeszcze praktyczniejszą metodą jest wykonanie prostego narzędzia, tj. listewka i 2 kapsle"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

JABŁKA SMAŻONE W CIEŚCIE Barszcz wigilijny Sernik na biszkopcie TORT KRUCHY Z MASĄ OWOCOWĄ PLACEK ZE ŚLIWKAMI

Tagi:
- Licznik - 004547

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!