Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
CHRUŚCIKI PO STAROPOLSKU FAWORKI: Dodał: Amiro | Dnia: 20-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
CHRUŚCIKI PO STAROPOLSKU FAWORKI
Składniki

20 dag mąki
5 dag masła
5 dag cukru waniliowego
szczypta soli
4 jaja
3/4 szklanki śmietany
smalec lub olej do smażenia
cukier puder

Sposób przygotowania

Przepisy na faworki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneJaja ubić z cukrem, dodać masło (zmiękczyć je podgrzewając jeśli jest twarde), przesianą mąkę, śmietanę, cukier wanilinowy. Ciasto wyrobić, zbić wałkiem, rozwałkować cienko, pokroić na paski o wymiarach 8x4 cm. Każdy pasek przeciąć pośrodku, jeden koniec paska przełożyć przez przecięcie. Wrzucić chruściki do gorącego tłuszczu, smażyć na złocisty kolor. Wyjmować widelcem lub specjalną łopatką, osaczyć z tłuszczu, posypywać cukrem pudrem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 16 sierpnia 2018
Imieniny Joachima, Nory, Stefana
227 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (63 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby przeznaczone do gotowania (galarety) wkładamy zawsze do wrzącego wywaru i po zagotowaniu zmniejszamy wrzenie do minimum."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos z jabłek do pieczeni Banan w cieście KLUSECZKI PTYSIOWE JABŁKA SMAŻONE W CIEŚCIE CHRUSTY FAWORKI NA OLIWIE

Tagi:
- Licznik - 004724

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!