Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
20 dag mąki
5 dag masła
5 dag cukru waniliowego
szczypta soli
4 jaja
3/4 szklanki śmietany
smalec lub olej do smażenia
cukier puder
Jaja ubić z cukrem, dodać masło (zmiękczyć je podgrzewając jeśli jest twarde), przesianą mąkę, śmietanę, cukier wanilinowy. Ciasto wyrobić, zbić wałkiem, rozwałkować cienko, pokroić na paski o wymiarach 8x4 cm. Każdy pasek przeciąć pośrodku, jeden koniec paska przełożyć przez przecięcie. Wrzucić chruściki do gorącego tłuszczu, smażyć na złocisty kolor. Wyjmować widelcem lub specjalną łopatką, osaczyć z tłuszczu, posypywać cukrem pudrem.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Brak zdjęć w albumie
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Sobota 16 lutego 2019
Imieniny Danuty, Daniela, Juliany
46 dzień roku
"Zapalona świeca pochłania dym z papierosów. PALMY ŚWIECE !!"
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
Tort bezowy ze śliwkami TORT JABŁECZNY BEZ PIECZENIA Tort makowo jabłkowy CIASTO Z KREMEM MAK WIGILJNY
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!