Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Barszcz wigilijny : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
Barszcz wigilijny
Składniki

1.5 buraków
1.5 litra wywaru
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
cukier
zakwas
Opcja - kwasek cytrynowy

Sposób przygotowania

wigiliaBuraki zalać zimną wodą i ugotować w łupinach. Odcedzić. Przelać zimną wodą i obrać.
Pokrajać w paski albo zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do gorącego wywaru mięsnego, osolić dodać zakwas i cukier do smaku.
Zagotować i odstawić na gorącej płycie. Odcedzić i podawać.

Przyprawiam barszcz też kwaskiem cytrynowym ( według potrzeby ).

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 22 stycznia 2019
Imieniny Dominiki, Mateusza, Wincentego
21 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.07/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (68 głosów oddany-e)

Porada

"Zapach ryb z rąk lub deski do krojenia można usunąć osoloną wodą z octem lub sokiem cytrynowym."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

CHRUSTY LANE FAWORKI Gruszki w cieście Sernik pomarańczowo-waniliowy Bakalie z owocami Tort orzechowy

Tagi:
- Licznik - 004256

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!