Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Bakalie z owocami : Dodał: Amiro | Dnia: 14-3-2011
Jesteś w kategorii: Ciasta
Bakalie z owocami
Składniki

1 duży melon
1 pomarańcza
10 orzechów włoskich
5 dag daktyli
mała kiść białych winogron
4 figi
1 karambola
kilka kandyzowanych czereśni

Sposób przygotowania

bakalieMelon umyć, przeciąć na pół, małą łyżeczką wyciąć z jego miąższu kulki, pozostały miąższ usunąć, tak aby została przy skórze ok. 1,5 cm warstwa. Pomarańczę obrać, zdjąć białą skórkę, pokroić na kawałki. Orzechy włoskie podzielić na połówki. Z daktyli usunąć pestkę, przekroić na pół. Figi pokroić na kawałki. Winogrona umyć, osuszyć, podzielić. Karambolę umyć, pokroić w poprzek na plasterki. Wszystkie składniki przełożyć do dwóch miseczek zrobionych z melona, delikatnie wymieszać, przybrać czereśniami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 21 maja 2018
Imieniny Jana, Moniki, Wiktora
140 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.84/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.8/5 (58 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Kiedyś odbywało się to poprzez zawieszenie ubitej i wypatroszonej (nie dotyczy zająca) sztuki w przewiewnym miejscu na kilka a nawet kilkanaście dni (zimą)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sernik gotowany Tort bezowy ze śliwkami Tort makowo jabłkowy Anielskie ciasto Cynamonowy torcik

Tagi:
- Licznik - 003317

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!