Sernik pomarańczowo-waniliowy: Dodał: Aleksandra | Dnia: 18-12-2017 Składniki:

•650 g chudego białego sera
•4 sztuki jajka
•100 g cukru brzozowego
•Laska wanilii
•1 łyżeczka skórki z pomarańczy
•50 g rodzynek

Sposób przygotowania:

Ser mielimy co najmniej 3 razy. Oddzielamy żółtka od białek. W misce ucieramy cukier z żółtkami. Laskę wanilii kroimy na pół, zbieramy łyżeczką nasiona i dodajemy do utartych żółtek. Dokładamy rodzynki, skórkę pomarańczy, ser i dokładnie mieszamy. Z białek ubijamy sztywna pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę serową. Całość pieczemy przez około godzinę w piekarniku rozgrzanym do 18 stopni.

Amiro.pl © 2018
http://amiro.pl/  Sernik pomarańczowo-waniliowy