Korzenna bajka: Dodał: Amelia | Dnia: 28-11-2017 Składniki:

·2 łyżeczki Inka Wapń i Witaminy
·200 ml mleka migdałowego
·Pół łyżeczki sproszkowanego cynamonu
·Pół łyżeczki sproszkowanego imbiru
·1 łyżeczka kakao
·Szczypta sproszkowanej gałki muszkatołowej
·Szczypta sproszkowanego anyżu (opcjonalnie)
·2 pierniczki
·bita śmietana

Sposób przygotowania:

Imbir, gałkę muszkatołową, kakao, anyż i cynamon dokładnie mieszamy z 2 łyżeczkami Inki Wapń i Witaminy. Mleko migdałowe przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Następnie zalewamy nim wymieszane w kubeczku suche składniki. Wszystko razem mieszamy, aż składniki się rozpuszczą. Na górę kawy kładziemy delikatną i kremową bitą śmietaną. W dłoniach rozgniatamy pierniczki, którymi udekorujemy bitą śmietanę.

Amiro.pl © 2018
http://amiro.pl/  Korzenna bajka