Czekoladowy duet: Dodał: Amelia | Dnia: 28-11-2017 Składniki:

·2 łyżeczki Inki Magne
·200 ml mleka
·5 kostek czekolady mlecznej
·5 kostek białej czekolady
·1 łyżeczka soku z granatu
·1 łyżka pestek granatu
·Bita śmietana

Sposób przygotowania:

W rondelku zagotowujemy mleko. Gdy mleko będzie się ogrzewać, ścieramy na tarce o drobnych oczkach kostki białej i mlecznej czekolady. Dodajemy je do zagotowanego mleka i delikatnie mieszamy czekając aż się rozpuszczą. Tak przygotowanym czekoladowym mlekiem zalewamy dwie łyżeczki Inki Magne. Dodajemy łyżeczkę soku z granatu i energicznie mieszamy. Na wierzch kawy dodajemy bitą śmietanę i obsypujemy ją pestkami granatu.

Amiro.pl © 2018
http://amiro.pl/  Czekoladowy duet