Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi : Dodał: Dorota | Dnia: 08-4-2014 Składniki:

Składniki na 4 osoby
Łosoś filet 800 g
pieprz kolorowy do smaku
cytryna 100 g
limonka 100 g
bób mrożony 500 g
cebula 200 g
bulion mięsny100 g
makaron czarny 360
sól do smaku
pieprz czarny wg uznania
garść rukoli
suszone pomidory 100 g
ananas świeże 200 g

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy al dente. Rybę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Łososia marynujemy w pieprzu kolorowym, soli, zamykamy próżniowo i gotujemy w 52,5 C* przez 25 minut.
Mus z bobu: Bób gotujemy w wodzie do miękkości, schładzamy i obieramy ze skóry, miksujemy w termomiksie dodając bulion i doprawiając do smaku solą, pieprzem i limonką. Ananasa obrać pokroić i usmażyć z dodatkiem suszonych pomidorów, pod koniec smażenia dodać rukolę.

Amiro.pl © 2018
http://amiro.pl/  Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi