Szaszłyki mięsno warzywne: Dodał: Karolina | Dnia: 23-5-2012 Składniki:

300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek)
3 średnie cebule
2 papryki
10 średnich pieczarek
150g boczku wędzonego
1/4 szklanki oleju
3-4 łyżki sosu sojowego
przyprawa do szaszłyków KOTÁNYI

Sposób przygotowania:

Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego i przypraw zrobić zawiesinę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20-30 minut co jakiś czas obracając.
Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.

Amiro.pl © 2018
http://amiro.pl/  Szaszłyki mięsno warzywne