ZUPA GRZYBOWA : Dodał: Amiro | Dnia: 20-3-2011 Składniki:

3 dag grzybów suszonych
1 pęczek włoszczyzny
1/2 cebuli
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
1 łyżka mąki (1 dag)


Czas przygotowania: 40 min
Ilość dań: 4

Sposób przygotowania:

Przepisy na zupę grzybową - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneGrzyby umyć, namoczyć i ugotować. Włoszczyznę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę posiekać, zalać wrzątkiem i ugotować razem z włoszczyzną. Grzyby odcedzić, posiekać i razem z wywarem dodać do włoszczyzny. Mąkę rozprowadzić śmietaną i niewielką ilością gorącego wywaru, zagęścić zupę. Do smaku doprawić solą i zagotować.

Podawać z np. łazankami.

Amiro.pl © 2018
http://amiro.pl/  ZUPA GRZYBOWA