Krokiety z kapusty i grzybów - Wigilia: Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011 Składniki:

Ciasto:
25 dag mąki,
2 szklanki mleka,
łyżeczka stopionej słoniny,
sól,
jajo

Nadzienie:
1 kg kapusty kwaszonej,
4 dag grzybów suszonych,
łyżka tłuszczu,
cebula,
1,5 łyżki mąki pszennej,
4 łyżki tartej bułki,
pieprz,
3 łyżki tłuszczu do smażenia

Sposób przygotowania:

Przepisy kulinarne - KrokietyKapustę kwaszoną ugotować do miękkości, odcisnąć, drobno posiekać, dodać zrumienioną bez tłuszczu mąkę, ugotowane i posiekane grzyby oraz zrumienioną cebulę. Farsz przyprawić i smarować nim przygotowane z ciasta naleśniki, zwijać je w rulony i maczać w surowym cieście pozostałym z naleśników, panierować i smażyć na tłuszczu.

Podawać z ziemniakami i sosami.

Amiro.pl © 2019
http://amiro.pl/  Krokiety z kapusty i grzybów - Wigilia